Wijnen

Voor onze Europees georiënteerde wijnkaart zijn wij constant opzoek naar wijnen die typisch zijn voor hun herkomst. Van bekend en klassiek tot verrassend en onbekend! Hiervoor bezoeken wij regelmatig proeverijen en gaan we op wijnreis. Daarnaast werken wij nauw samen met een aantal zeer gepassioneerde wijnimporteurs én onze keukenbrigade, samen met hun proeven we de wijnen en onze gerechten.

De gerechten op onze menukaart kennen een grote knipoog naar Portugal en dat heeft ook zijn invloed op onze wijnkeuze. Portugese druiventelers en wijnmakers zijn jaren erg conservatief geweest en dat komt nu terug in de unieke variëteit die er is aan aangeplante druiven. Het is nog authentiek en juist dat in combinatie met het inzicht en de mogelijkheden van nu maakt dat Portugal een uniek en hedendaags wijnland is.

Dit heeft ons gestimuleerd om onze chef Michel van der Kroft een eigen pagina te geven op de wijnkaart. Wijnen van bevriende wijnmakers uit de regio’s Bairrada en de Douro hebben zijn voorkeur. En natuurlijk de Dão, de regio waar zijn vrouw vandaan komt. Niet voor niets is Portugal zijn tweede vaderland!

Felicidades!

Edger Groeneveld
SVH Wijnmeester

Wijnkaart